Saimaanportin yhtenäiskouluun Ewonan väliseinäeristeet

29.03.2023
saimaanportin yhtenäiskoulu, ewonawool, väliseinäeriste

Mikkeliin rakentuva Eteläinen aluekoulu on uudisrakennushanke, jota on lähdetty rakentamaan sisäilma edellä. KVR-urakan kriteerit määritettiin pitkälti rakennuksen terveellisyyden, turvallisuuden ja pitkäikäisyyden näkökulmasta.

”Nämä sisäilma-asiat ovat olleet varmasti jokaisessa kunnassa puheenaihe viimeiset vuosikymmenet. Siksi halusimme tehdä ratkaisuja, jotka olisivat nykypäivän tiedolla mahdollisimman vähäriskisiä.” Kertoo Mikkelin kaupungin projektipäällikkö Juha Härkönen.

Rakennuksen eristeiden osalta päätettiin, että kuitueristeitä rakennukseen ei asenneta. Eristeeltä haluttiin myös rakenne, joka ei ime kosteutta.

”Myös rakennuksen äänieristys- ja akustiikkaratkaisut halusimme koulurakennuksiin verrattuna keskimääräistä korkeammalle tasolle. Vaatimuksia akustiikan osalta tulee myös siitä, että rakennus sijaitsee lähellä tietä.”

Rakennuspäällikkö Ville Kupiainen NCC:ltä kertoo, että kohteen väliseinäeristeiden materiaaliksi valikoitui Ewonan tuotteet tilaajan vaatimusten ja aiempien käyttökokemusten perusteella. Rakentamisen aikainen puhtausluokka on P1 ja IV-järjestelmien puhtausluokka on P1. Suunnittelu ja toteutus tehdään Kuivaketju 10 -periaatteen mukaisesti.

”Asennettavuudessa nimenomaan helppous ja muokattavuus on meille tärkeä asia. Siihen pinnoittamaton Ewonawool toimii hyvin.” Kupiainen lisää.

Työnjohtaja Mikael Heikkinen lisää, että Ewona keräsi paljon positiivisia huomioita, jotka kirjattiin NCC:n Best Practise -ohjelman muistiinpanoihin.

”Toimitus oli ajallaan ja kaikki tuli mitä pitikin. Asiakas otettiin hyvin huomioon, sillä saimme toiveidemme mukaisesti toimituksille meille sopivan lavakoon. Kaikilta toimijoilta tämmöinen ei onnistu. Ewonan oma villaveitsi on hyvä ja sillä eristeen leikkaaminen onnistuu muita veitsiä paremmin. Asennettavuus on myös mineraalivillaa parempi, sillä jäykempi materiaali pysyy paremmin, eikä tipahda rankojen välistä. Myös pölisemättömyys tekee asentamisesta miellyttävää.”

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät