Työkalut

Erikoistyökalut Ewonan tuotteiden leikkaamiseen

Ewonan tuotteet ovat helposti muovattavissa, kunhan käytetään oikeita ja hyvin teroitettuja työkaluja. Samoilla työkaluilla voi työstää kaikkia Acustica-, Wool- ja tausta-akustiikkatuotteita riippumatta niiden paksuudesta ja tiheydestä.

Ewonan villaveitsi

Ewonan materiaalia on mahdollista leikata periaatteessa millä tahansa isokokoisella veitsellä, mutta helpoiten se käy Ewonan villaveitsellä. Sen olennaisin ominaisuus on polyesterikuidun leikkaamiseen suunniteltu terä. Villaveitsi on suunniteltu ammattikäyttöön, joten se on laadultaan sekä muilta ominaisuuksiltaan käyttötarkoitukseensa omptimaalisin vaihtoehto.

Teroitin

Veitsen mukana toimitetaan Fiskarsin veitsenteroitin, jonka viimeistelemä terä leikkaa materiaalia tehokkaimmin. Jotta materiaali leikkautuisi siististi ja tehokkaasti, terä tulee pitää terävänä. Kun et käytä veistä, pidä se suojakotelossa, jotta terä ei tylsy, vaurioidu eikä aiheuta vaaratilanteita.

Reikäsahat

Reikäsahat ovat standardi-istukkaan sopivia teriä, joilla voit tehdä materiaaliin juuri oikeankokoisia aukkoja. Terät ovat irroitettavissa ja ne voidaan vaihtaa. 30 mm suuremmille terille tarvitset siis vain yhden istukan. Pienemmille terille on oma, kapeampi istukkansa. Reikäsahoja käytetään porakoneella tai akkuporakoneella. 20-35 mm terät sopivat esim. sähköjohtojen ja vesiputkien läpivientien aukotukseen. Sitä suuremmat soveltuvat lisäksi ilmastointi- ja viemäriputkien läpivientien aukotukseen.

Huom!

Ewonan villatuotteiden leikkaamiseen ei voida käyttää hammastettuja reikäsahan teriä. Leikkuukärjen tulee olla tasainen ja terävä. Istukka sen sijaan on vakiomallinen ja yhteensopiva monien muiden materiaalien leikkaamiseen tarkoitettujen tuotteiden kanssa.

Vaahtomuovileikkuri

Jatkuvaan ammattimaiseen käyttöön sopii esimerkiksi BOSCH GSG 300 vaahtomuovileikkuri. Laitteella voit leikata Ewonan tuotteita tehokkaasti ja saada aikaan laadukasta leikkausjälkeä.


Työkalut tuotteiden työstämiseen (pdf)

Työkalut-tuotteet