Ewona & Apollo Kino: Akustiikkasuunnittelu on olennainen osa elokuvaelämystä

15.06.2022
Elokuvateatterissa on erivärisiä ja muotoisia akustiikkalevyjä, jotka ovat lisäksi allergiavapaita.

Akustiikan suunnittelussa tärkeimmät lähtökohdat ovat rakennuksen tai tilan käyttäjät ja käyttötarkoitus. Akustiikalla on elokuvateatterin kävijäkokemuksessa erityinen merkitys. Joskus kun elokuvateatterissa ääni puuroutuu tai puhe ei kuulu kirkkaasti, ongelmat paikantuvat usein akustiikkaan.

Akustiikkasuunnittelu syventää elokuvaelämystä

Ewonan akustiikkalevyt ovat ihanteellisia elokuvateattereihin – ne täyttävät kaikki elokuvateatterin akustiikkaan ja allergiaturvallisuuteen liittyvät vaatimukset.

Apollo Kino -ketjussa Ewonan akustiikkalevyjä on käytetty vuosina 2018–2019. Kohteet olivat Virossa: Eden Viron Tartossa, Ulemiste keskus Tallinnassa ja Akropole Latvian Riikassa. Apollo Groupin Development Manager Ari Saarinen kertoi projekteista lyhyesti.

Käytimme Ewonan akustiikkapaneeleita teatterihuoneiden akustiseen vaimentamiseen”, Saarinen kertoo.

Allergiavapaus avainasemassa

Ewonan paneelit ovat M1-sertifioituja, eli ne eivät ärsytä ihoa asennettaessakaan. Siitä on hyötyä niin salin urakoitsijoille kuin salin käyttäjillekin.

Ewonan tuotteessa on muutama loistava ominaisuus. Akustiikkapaneelit ovat allergiavapaita, eli ne eivät pölise tai ärsytä ihoa, kuten muut akustiset vaimennusmateriaalit”, Saarinen toteaa.

Väreillä luodaan tunnelmaa

Elokuvateatterin viihtyvyys on kiinni monesta seikasta – myös värimaailmasta. Muokattavat värit ovat erityisominaisuus, joilla tiloista tehdään juuri halutun mukaisia.

Ewonan paneeleita saa myös määrämittoihin tilattuna ja mustaksi läpivärjättynä”, Saarinen jatkaa.

Ewonan kanssa yhteistyö sujui Saarisen mukaan hyvin, ja tavaran toimitus sujui odotusten mukaisesti.

”Voin suositella Ewonaa”, Saarinen kiteyttää.

Liittyvät referenssit

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät