Mitä tehdä, jos huoneessa kaikuu?

31.05.2023

Kaikuva äänimaisema tekee tilassa oleskelusta rauhatonta ja epämiellyttävää. Kun huoneessa kaikuu keskustelujen käyminen ei tunnu mukavalta tai tila tunnu viihtyisältä. Äänimaisemalla on merkittävä vaikutus ihmisen hyvinvointiin ja kokonaisvaltaiseen kokemukseen ympäristöstä. Äänet vaikuttavat meihin monin eri tavoin fyysisesti, emotionaalisesti ja kognitiivisesti.

Miellyttävä äänimaisema on tärkeä ominaisuus kotona, jotta kuormittavan päivän jälkeen on helpompi palautua. Työympäristössä taas oikeilla valinnoilla taataan parempi mahdollisuus keskittyä, kommunikoida ja ylipäätään voida hyvin arjessa. Levoton äänimaisema on omiaan aiheuttamaan lisää stressiä ja hermostuneisuutta.

Viime vuosikymmeninä on keskitytty tekemään paljon esimerkiksi esteettisiä ja funktionaalisia valaistusratkaisuja. Nyt on äänimaiseman ja terveellisen sisäilman vuoro – tietysti kestävästä kehityksestä tinkimättä.

Miksi kaiku syntyy?

Kaiku syntyy, kun äänet heijastuvat takaisin kovista ja tasaisista pinnoista tilassa. Tämä johtuu siitä, että äänet etenevät aaltoina ja osa äänistä osuu seinäpintoihin, lattiaan tai kattoon. Kun ääni osuu kovaan pintaan, se heijastuu takaisin huoneeseen. Jos huoneessa on vähän absorboivia pintoja, kuulet alkuperäisen äänen lisäksi myös sen heijastukset, jotka saapuvat hieman myöhemmin. Betoniseinät, laattalattiat tai suuret ikkunapinnat ovat pahimpia kaiun aiheuttajia.

Mitä siis tehdä, jos huoneessa kaikuu?

Me Ewonalla ehdotamme tietysti, että käytät sisustuksessa laadukkaita akustiikkatuotteitamme; akustista rimapaneelia AcuDesign by Ewonaa tai vaikkapa haluamallasi kuvalla ehostettua Acustica Design -akustiikkalevyä.

Ewona Acustica -tuotteiden kuituraaka-aine on puhdasta, jopa 50 % kierrätettyä polyesteria. Kuiduista ei vapaudu haitallisia aineita ympäristöön edes ajan kuluessa. Näitä tuotteita käytetään paljon vaativissa kohteissa kuten kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, liikuntasaleissa ja muissa julkisissa rakennuksissa. Niiden absorbtioluokka on useimmiten A, joka on korkein mahdollinen myönnettävä luokitus.

Kotimaiset, turvalliset, allergisoimattomat, kierrätysmateriaaleista valmistetut ja kierrätettävät sekä helposti asennettavat – monta hyvää syytä valita Ewonan akustiikkatuotteet!

Lue lisää akustiikkatuotteistamme täältä.

Akustiikkatuotteidemme lisäksi äänimaisemaa voi parantaa seuraavin keinoin:

  1. Lisää muita pehmeitä materiaaleja kuten verhoja, tyynyjä tai pöytäliinoja, jotka estävät äänen kimpoamista takaisin pinnasta.
  2. Sisusta kalusteilla – mukavat ja pehmeät huonekalut absorboivat ääntä.
  3. Huonekasvien lisääminen auttaa myös vähentämään kaikuja, kasvit myös lisäävät viihtyisyyttä.
  4. Peitä kovia huonekaluja esimerkiksi peitteillä tai tyynyillä.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät