Akustiikkalevyt kattoon – Äänenhallintaa ja viihtyisyyttä tiloihin

09.02.2024

Kun tilan akustiikka ei ole kohdallaan, se voi aiheuttaa kaikua, melua ja jopa stressiä. Onneksi on olemassa tehokkaita ratkaisuja, kuten akustiikkalevyt, jotka parantavat tilan äänimaailmaa ja tuovat viihtyisyyttä. Akustiikkalevyt absorboivat ääntä ja vähentävät näin äänen kimpoilua seinistä ja katosta, lyhentäen jälkikaiunta-aikaa.

Miksi valita akustiikkalevyt kattoon?

  • Äänen absorptiokyky: Akustiikkalevyt imevät tehokkaasti tilassa syntyviä ääniaaltoja, mikä vähentää kaikua ja melua.
  • Monipuolisuus: Levyt voidaan leikata eri kokoisiksi ja muotoisiksi, joten ne sopivat monenlaisiin tiloihin ja tarpeisiin.
  • Esteettisyys: Akustiikkalevyt voidaan maalata eri sävyihin, joten ne integroituvat saumattomasti tilan sisustukseen.
  • Helppo asennus: Levyt voidaan kiinnittää kattoon monin eri tavoin, esimerkiksi liimalla tai kaksipuolisella teipillä.

Akustiikkalevyjen valinnassa kannattaa huomioida levyjen paksuus, sillä se vaikuttaa äänen absorptiokykyyn. Yleisesti saatavilla olevat paksuudet ovat 20, 30, 40 ja 50 mm. Värivaihtoehtoja on useita, ja vaikka täysin vitivalkoista levyä ei ole saatavilla, voidaan levyt sävyttää lähelle toivottua väriä. On kuitenkin hyvä muistaa, että liian paksu maalikerros voi heikentää akustiikan tehoa.

Akustiikkalevyjen asennus

Asennus on suhteellisen yksinkertaista ja levyt voidaan kiinnittää suoraan kattoon tai alakattojärjestelmään. Levyjen asennuksessa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä, kuten liimausta tai ruuvikiinnitystä. Asennusvideoita ja ohjeita löytyy helposti, mikä tekee DIY-projekteista sujuvia. Jos asennus tuntuu haastavalta, ammattilaiset ovat valmiita auttamaan.

Akustiikkalevyt ovat M1-luokiteltuja, mikä tarkoittaa, että ne eivät vapauta haitallisia aineita sisäilmaan. Lisäksi ne eivät tuoksu, mikä on tärkeää sisäilman laadun kannalta. Levyt voidaan asentaa myös valaistuksen yhteydessä, mutta on tärkeää huomioida valaisimien tekniset vaatimukset ja mahdolliset lämpötilarajoitukset.

Akustiikkalevyjen avulla voit luoda tilaan miellyttävän äänimaailman ja parantaa tilan viihtyisyyttä. Oli kyseessä sitten koti, toimisto tai julkinen tila, akustiikkalevyt tarjoavat sekä toiminnallisen että visuaalisen ratkaisun äänenhallintaan.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät