Akustiikkalevyt – Äänenhallinnan Ratkaisut

09.01.2024

Kun tilat kaikuvat ja melu häiritsee, akustiikkalevyt tarjoavat tehokkaan ratkaisun äänen absorptioon. Nämä levyt imevät ääniaaltoja ja vähentävät äänen kimpoilua seinistä, mikä lyhentää tilan jälkikaiunta-aikaa ja parantaa akustista mukavuutta.

Miksi valita akustiikkalevyt?

Akustiikkalevyt ovat suunniteltu erityisesti tilojen akustisen laadun parantamiseen. Ne ovat tehokkaita äänen absorboijia, jotka vähentävät kaikua ja melua, luoden rauhallisemman ja miellyttävämmän ympäristön. Levyt sopivat niin kotiin, toimistoon kuin julkisiin tiloihinkin.

Akustiikkalevyjen ominaisuudet

  • Erinomainen äänen absorptiokyky
  • Monipuoliset standardimitat ja paksuudet
  • Personoitavissa leikkaamalla ja maalaamalla
  • Helppo asentaa eri kiinnitysmenetelmillä
  • M1-luokiteltu ja paloturvallinen materiaali

Akustiikkalevyjä on saatavilla useissa eri paksuuksissa, jotka vaikuttavat niiden äänen absorptiokykyyn. Paksuudet vaihtelevat yleensä 20 mm:stä 50 mm:iin. Levyjen suurin standardikoko on 2400×1200 mm, mutta niitä voidaan leikata asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Värivaihtoehtoja on monia, ja levyt voidaan sävyttää esimerkiksi Tikkurila Symphony, RAL tai NCS S 1950 -värikartoista löytyvillä sävyillä. On kuitenkin huomioitava, että täysin vitivalkoista pintaa ei suositella, sillä se voi heikentää levyn akustisia ominaisuuksia.

Asennus ja huolto

Akustiikkalevyjen asennus on suoraviivaista ja niitä voidaan kiinnittää alakattojärjestelmään, listoilla, ruuveilla tai liimalla. Levyt ovat myös leikattavissa, joten ne voidaan muokata sopimaan erilaisiin tiloihin ja muotoihin. Asennuksen jälkeen levyt eivät tuoksu eivätkä vapauta partikkeleita huoneilmaan.

Valaistusratkaisut voidaan integroida akustiikkalevyihin, ja useimmat LED-valaisimet voidaan asentaa suoraan levyyn. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että valaisimen paino ja kiinnitysmekanismi ovat sopivia.

Yhteenveto

Akustiikkalevyt ovat tehokas ja esteettinen tapa parantaa tilojen äänimaailmaa. Ne tarjoavat sekä akustisia että visuaalisia ratkaisuja, jotka voidaan räätälöidä vastaamaan erilaisia tarpeita ja toiveita. Oikeanlainen akustiikkalevyjen valinta ja asennus voivat merkittävästi parantaa tilan viihtyisyyttä ja käyttömukavuutta.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät