Akustiikkalevyt – Äänen absorptio ja tilan akustointi

09.01.2024


Akustiikkalevyt ja niiden ominaisuudet

Akustiikkalevyt ovat tehokas ratkaisu parantamaan tilojen äänimaailmaa. Kun tilassa on kaikua, äänet kimpoilevat seinistä ja katoista, mikä voi aiheuttaa hälyisyyttä ja stressiä. Akustiikkalevyt imevät näitä ääniaaltoja, vähentävät äänen kimpoilua ja lyhentävät jälkikaiunta-aikaa, mikä parantaa tilan akustista viihtyvyyttä.

Akustiikkalevyjen ominaisuudet

  • Erinomainen äänen absorptiokyky
  • Levyt saatavilla useissa eri paksuuksissa (20, 30, 40 ja 50mm)
  • Levyjen maksimikoko 2400x1200mm, räätälöitävissä tarpeen mukaan
  • Valikoima värejä, jotka sointuvat tilan sisustukseen
  • Helppo asennus erilaisilla kiinnitysmenetelmillä
  • M1-luokiteltu materiaali, ei tuoksuja tai partikkeleita ilmassa asennuksen jälkeen

Akustiikkalevyjen paksuus vaikuttaa niiden äänen absorptiokykyyn. Suosittelemme valitsemaan paksuuden tilan akustiikan vaatimusten mukaan. Värit voidaan sävyttää toiveiden mukaan, mutta on huomioitava, että täysin vitivalkoista levyä ei ole saatavilla, sillä paksu maalikerros heikentäisi akustista tehoa. Asennus on mahdollista tehdä itse tai asennuspalvelun kautta.

Akustiikkalevyjen asennus ja käyttö

Akustiikkalevyt voidaan asentaa monin eri tavoin, kuten liimaamalla, ruuvaamalla tai käyttämällä kaksipuolista teippiä. Ne soveltuvat sekä seinä- että kattopinnoille ja niitä voidaan leikata tarvittaessa. Asennuksen jälkeen levyt eivät tuoksu eivätkä vapauta partikkeleita ilmaan, mikä tekee niistä turvallisen valinnan sisätiloihin.

Valaistusratkaisut voidaan integroida akustiikkalevyihin, ja useimmat LED-valaisimet voidaan asentaa suoraan levyihin. On kuitenkin tärkeää huomioida valaisimen paino ja kiinnitysmekanismi asennusta suunniteltaessa.

Akustiikkalevyjen avulla voit luoda viihtyisämmän ja toimivamman tilan niin kotona kuin toimistossakin. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin autamme sinua löytämään parhaan akustointiratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.

Ota yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät