Tuotteet

Tuotekortit

Ewona-tuotteille on myönnetty oikeus käyttää Allergia- ja Astmaliiton allergiatunnusta.

Ewona Acustica

Äänen­vaimennus­levy

Avo­sauma­kiinnitys

T-­lista­kiinnitys, Väli­lista­kiinnitys

ALLERGIATUNNUS ®

Allergiatunnus® on osa Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n edunvalvontaa, jonka kautta vaikutetaan teollisuuteen ja varmistetaan markkinoille tuotteita ja palveluita, joiden materiaalit ja käytetyt aineet eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai muita allergia- tai astmareaktioita.

Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Tuotteet eivät sisällä hajusteita, tuoksuja, eteerisiä öljyjä eikä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Tuotteissa ei ole mykerökukkien ainesosia. Kodinkoneissa ja rakennus-, remointointi- ja sisustusalaan liittyvissä asioissa tunnus on osoitus siitä, että niiden avulla voidaan vaikuttaa sisäilman laatuun.

https://www.allergia.fi/allergiatunnus/

 

Akustiikkalevyt rakennus- ja huonekalueristeet ja levyt
Puhdas, tehokas, pölyämätön ja ääntä eristävät eristeet. Tuotteissa on erinomainen lämmöneristyskyky huokoisen rakenteen ilmansitovuudesta johtuen. Sopii hyvin myös väliseinäeristeeksi. Eriste ei sido kosteutta, eikä sisällä mitään epäpuhtauksia. Eristeen valinnalla voi vaikuttaa jo rakennusvaiheessa sisäilman laatuun, sillä eristeen käytöstä ei irtoa myöhemminkään sisäilmaan haitallisia hiukkasia. Akustiikkalevyt/eristeet täyttävät allergiatunnuksen ja M1 päästö- että puhtausluokituksen luokituksen maalamatta ja ilman kapselointia, joten reikien yms. teko ei aiheuta ongelmia sisäilmalle myöhemminkään.

https://www.allergia.fi/allergiatunnus/tuotteet/rakennusmateriaalit/

 

Ewona Acustica -levyjä käytetään huonetilojen akustointiin. Levyt ovat täysin pölyämättömiä ja allergiaturvallisia. Akustiikkalevyjä hyödynnetään myös äänenvaimentimissa, koska ne eivät päästä hiukkasia huoneilmaan. Meluaidoissa korostuu levyjen erinomainen sään ja kosteuden kestävyys.

Ewona Acustica -äänenvaimennuslevy soveltuu erityisen hyvin päiväkoteihin, kouluihin, uimahalleihin ja terveyskeskuksiin ja muihin vaativiin kohteisiin.

Turvallinen materiaali

Ewona Acustica -äänenvaimennuslevyt on valmistettu kierrätetyistä, lämmöllä toisiinsa sidotuista polyesterikuiduista. Äänenvaimennuslevyt eivät sido kosteutta, minkä vuoksi ne eivät tarjoa kasvualustaa homeille tai muille mikrobeille. Akustiikkalevyjen paloluokka on B, s1-d0.

Pölyämättömien levyjen asennus on helppoa. Asennus ei myöskään vaadi suojavarusteita, sillä työskentely ei ärsytä hengitysteitä eikä ihoa.

Pinnoitus

Äänenvaimennuslevyt voidaan pinnoittaa erivärisillä kuitukankailla. Varastovärejä ovat musta, harmaa ja valkoinen. Tausta-akustoinnissa, kuten kipsilevyjen ja ritiläkattojen päällä, levyihin ei tule pinnoitusta. Silloin levyjen värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.

Materiaalin hävittäminen

Ewona Acustica -äänenvaimennuslevyt voidaan toimittaa elinkaarensa päätteeksi uudelleen kiertoon.


Akustiset ominaisuudet, Äänenvaimennuskerroin, as

Asennus

Ewona Acustica -äänenvaimennuslevyt ovat helppoja ja miellyttäviä asentaa. Asennustapa voidaan päättää käyttökohteen mukaan. Kuvissa on esitetty eri asennusvaihtoehtoja.

A. Näkyvä T-listakiinnitys (akustiset alakatot)

Kiinnitys kattoon T-kannatin-, väli- ja kaksoiskulmalistoin (seinän ja levyn väliin) sekä pikajousin ja ripustuslangoin.

B. Välilistakiinnitys

Puskusauma-asennus suoraan kattoon paloturvallisella 1050-liimalla. Levyjen väliin kiinnitetään muovinen saumapeitelista.

C. Avosaumakiinnitys

Asennus suoraan kattoon paloturvallisella 1050-liimalla. Levyjen väliin jätetään 5-10 mm avosauma.

D. Hattulistakiinnitys

Avosauma-asennus suoraan kattoon ruuvikiinnitteisin U-hattulistoin.

Seinään tai kattoon asennettaessa voidaan käyttää paloturvallisen 1050 liiman lisäksi: Fintex-Tetrakemin laatta- ja levyliima 1021 tai Devil’s- asennusliima.

Suodattimet

Valmistamme suodatinvalmistajille G2-, G4- ja M5-luokan suodatinmattorullia. Korkeamman luokan suodatinmateriaali on meillä tuotekehityksessä, jotta voimme palvella asiakkaitamme tulevaisuudessa entistä kokonaisvaltaisemmin.

Suodatinmatot ovat valmistettu lämmöllä sidotusta (100 %) polyesteristä. Ne ovat pitkäikäisiä ja kestävät erittäin hyvin ulkoista rasitusta sekä kosteutta.

Eristeet

Ominaisuudet

Ewonawool on tehokas, turvallinen ja käyttäjäystävällinen villaeriste, jonka erityisominaisuuksia ovat puhtaus ja pölyämättömyys. Eristemateriaalina käytetään polyesterikuitua, joka tehdään kierrätysmateriaalista. Huippuluokan lämmöneristyskyky syntyy eristeen huokoisen rakenteen erinomaisesta ilmansitovuudesta. Kuidut on sidottu toisiinsa lämmöllä ilman kemiallisia sideaineita. Erinomaisten ääneneristävyysominaisuuksiensa ansiosta Ewonawool sopii hyvin myös väliseinäeristeeksi.

Lämmöneristyskyky: 0,035 – 0,040 W/mK (Lambda design-arvo), riippuen materiaalin tiheydestä 36 kg/m3-20 kg/m3.
Ääneneristysominaisuudet: VTT RTE2980/00
Ewona-eriste on tyyppihyväksytty Suomessa.
Palo-ominaisuudet: Ewonawool-eriste on vaikeasti syttyvää, syttymisherkkyysluokka 1. Eriste ei myöskään levitä paloa, palonlevittämisluokka 1 (RT K-336541). Paloluokka on B-s1-d0.

Turvallista asumismukavuutta

Ewonawool-eristeen turvallisuutta korostaa se, että Ewonalle on ainoana eristelevynä Suomessa myönnetty oikeus käyttää Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Eriste ei sido kosteutta (VTT RTE875/00), eikä sisällä mitään epäpuhtauksia. Ewonawool-eristeen valinnalla on mahdollisuus vaikuttaa jo rakennusvaiheessa sisäilman laatuun, sillä Ewonawool-eristeestä ei myöhemminkään irtoa haitallisia hiukkasia. Koska eriste ei ole altis homehtumaan, se ei myöskään tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Ewonawool-eriste täyttää pinnoittamatta/maalaamatta myös Sisäilmayhdistyksen parhaan eli M1-päästö- ja puhtausluokituksien vaatimukset.

Ewonawool-eriste sopii lattiasta kattoon

Ewonawool-eriste on kehitetty pien- ja kerrostalojen lämpö- ja äänieristeeksi. Se sopii puu- ja tiiliverhoiltuun taloon, uudisrakentamiseen sekä remontointiin. Ewonawool-eristettä käytetään lämpö- ja äänieristeenä ulko- ja väliseinissä sekä ala- ja yläpohjissa.

Parhaan sisäilman ja turvallisen asuinympäristön saat valitsemalla Ewonawool-eristeet. Ulkoseinissä höyrysulun sisäpuoliseksi eristeeksi koolauksien väliin, väliseinäeristeeksi ja välipohjaeristeeksi on tärkeää valita”päästötön” eriste esim. Ewonawool.

Jos teet ulkoseinästä hengittävän rakenteen, voit valita Ewonawoolin eristeet koko talon eristeeksi.

Sertifikoitua ympäristöystävällisyyttä

Ewonawool-eriste on koko elinkaarensa ajan ympäristöystävällinen tuote. Se valmistetaan kierrätyskuidusta ekologisin menetelmin. Eristeen käyttö on ihmisille ja ympäristölle turvallista. Myös niiden hävittäminen jälkeenpäin on ongelmatonta, koska eristeet voidaan käsitellä ja ottaa uudestaan käyttöön.

Esimerkki väliseinärakenteesta

Tässä esimerkissä eristeen tiheys on ainoastaan 20 kg/m3.

Puurunkoseinä

Rakenne:

 • P1. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • P2. Kertopuuranka 66 mm
 • P3. Ewona-eriste ääneneriste 50 mm
 • P4. Ilmarako 16 mm
 • P5. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • Rw = 36 dB
Metallirankaseinä

Rakenne:

 • M1. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • M2. Metallirankaseinä 68 mm
 • M3. Ewona-eriste ääneneriste 50 mm
 • M4. Ilmarako 18 mm
 • M5. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • Rw = 41 dB

Rw on laboratoriossa ISO 140-3 -standardin mukaan määritetty ilmaääneneristysluku. Rakennuskohteessa väliseinän ääneneristävyyteen vaikuttavat rakenteen tiiviys ja sitä sivuavat rakenteet. Paras ääneneristävyys saavutetaan, kun äänen siirtymäreitit katkaistaan viemällä liittymät ympäröivien pintarakenteiden läpi ja tehdään rakenteista mahdollisimman tiiviitä.


Markkinoiden miellyttävin ja turvallisin asennettavuus

Ewona-eriste on paitsi käyttäjäystävällinen myös asentajaystävällinen eriste. Se ei pölyä, eikä pistele, joten asennettaessa ei tarvita suojalaseja, hengityssuojia eikä muitakaan suojavarusteita (VTT RTE776/02). Eristettä voi käsitellä paljain käsin, jolloin asennustyö on miellyttävää ja helppoa – myös muodoltaan ja sijainniltaan hankalia paikkoja eristettäessä. Ewona-eristeen työstäminen on vaivatonta ja pienemmissä asennuksissa eristeen leikkaamisen tarvitaan vain yksi työkalu: Ewonan villaveitsi.

Ewonawool-eristeen pölyämättömyyden edut korostuvat vanhaa korjattaessa. Asumisen aikainen eristeremontti sujuu poikkeuksellisen siististi, eikä herkimpienkään henkilöiden turvallisuus vaarannu. Valmistajan rakenneohjeet ja huolellinen asennustyö varmistavat laadukkaan lopputuloksen.

Levykoot ja pakkaukset

Ewonawool-eristettä valmistetaan 30 mm ja 50 mm paksuisina levyinä. Levyjen standardileveys on normaalin koolausvälin mukaisesti 565 mm ja korkeus 1170 mm.


Eristepaksuus mm

Levykoko mm x mm 

Levyä/paketti

m2/paketti

30

565 x 1170

23

15,2

50

565 x 1170

13

8,59


Toimivat rakenteet

Oikeat rakenteet, materiaaliyhdistelmät sekä asianmukainen asennus varmistavat, että Ewonawool-eristys toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Eriste ei vaadi täysin tiiviitä rakenteita. Sen kanssa voidaan käyttää höyrynsulkumuovia.

Huonekaluvanu

Puhtaan ympäristöystävälliset huonekaluvanut

Olemme Suomen johtava huonekalu- ja patjateollisuuden pehmustevanujen valmistaja. Teemme Ewona-verhoiluvanut Kankaanpään tuotantolaitoksella. Vanut valmistetaan ympäristöystävällisesti polyesterikuidusta. Ewona-vanut ovat puhtaita, sillä niiden kuidut on sidottu toisiinsa lämmöllä ilman kemiallisia sideaineita.

Ewona-vanut ovat paloturvallisia, sillä ne eivät ylläpidä paloa (standardi BS 5852, sytytyslähde 2, VTT RTE 933/05) ja ne täyttävät SL1-paloluokitusvaatimukset.

Meluntorjunta

Ewona-eristettä käytetään Soundimin tie- ja raideliikenteen meluesteratkaisuissa. Kierrätetystä PET-muovista valmistettu Ewona ei ime itseensä vettä tai haurastu meluesteen käyttöiän aikana. Näin äänieristysominaisuudet säilyvät ennallaan koko pitkän käyttöiän ajan, jopa 50 vuotta. Meluesteillä on saavutettu korkein absorptioluokka A4.

Lue lisää soundim.fi

Ewonan äänenvaimennuslevyt sopivat hyvin moneen erilaiseen käyttöön. Hiljaisten huoneiden, koppien tai muiden tilojen äänenvaimennus on kasvava liiketoiminta-alue, jossa levyille asetetaan tiukkojen äänenvaimennusominaisuuksien lisäksi vaatimuksia tilojen sisäilmalle.

Ewona Finland OyEwonankatu 538700 Kankaanpää Ewona Finland OyAnnalankankaantie 1890830 Haukipudas

puh. 020 790 2741info@ewona.fiwww.ewona.fi