Pölyämätön eristelevy

Ewonawool on eristelevy, joka on tehokas, turvallinen ja käyttäjäystävällinen villaeriste. Sen erityisominaisuuksia ovat puhtaus ja pölyämättömyys. Eristelevy on kehitetty pien- ja kerrostalojen lämpö- ja äänieristeeksi.

Pyydä tarjous »

Miksi tilata eristelevyt meiltä?

 • Allergiaturvallinen
 • Pölytön ja mukava asentaa
 • Kuituhiukkasia ei irtoa huoneilmaan asennuksessa eikä sen jälkeen
 • Hyvä lämmönersityskyky

Valmistus

Eristemateriaalina käytetään polyesterikuitua, joka tehdään kierrätysmateriaalista. Huippuluokan lämmöneristyskyky syntyy eristeen huokoisen rakenteen erinomaisesta ilmansitovuudesta. Kuidut on sidottu toisiinsa lämmöllä ilman kemiallisia sideaineita. Erinomaisten ääneneristävyysominaisuuksiensa ansiosta Ewonawool sopii hyvin myös väliseinäeristeeksi.

Allergiaturvallista asumismukavuutta

Ewonawool-eristelevyn turvallisuutta korostaa se, että Ewonalle on ainoana eristelevynä Suomessa myönnetty oikeus käyttää Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Villaeriste ei sido kosteutta (VTT RTE875/00) eikä sisällä mitään epäpuhtauksia. Ewonawool-eristelevyn valinnalla on mahdollisuus vaikuttaa jo rakennusvaiheessa sisäilman laatuun, sillä eristeestä ei myöhemminkään irtoa haitallisia hiukkasia. Koska eristelevy ei ole altis homehtumaan, ei se myöskään tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Ewonawool-eristelevyn turvallisuutta korostaa se, että Ewonalle on ainoana eristelevynä Suomessa myönnetty oikeus käyttää Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Eriste ei sido kosteutta (VTT RTE875/00) eikä sisällä mitään epäpuhtauksia. Ewonawool-eristelevyn valinnalla on mahdollisuus vaikuttaa jo rakennusvaiheessa sisäilman laatuun, sillä eristeestä ei myöhemminkään irtoa haitallisia hiukkasia. Koska eristelevy ei ole altis homehtumaan, ei se myöskään tarjoa kasvualustaa mikrobeille.

Lue lisää allergiatunnuksesta täältä

Pyydä tarjous »

 

Ewonawoolin villaeriste sopii lattiasta kattoon

Ewonawool-eristelevy on kehitetty pien- ja kerrostalojen lämpö- ja äänieristeeksi. Se sopii puu- ja tiiliverhoiltuun taloon, uudisrakentamiseen sekä remontointiin. Eristelevyjä käytetään lämpö- ja äänieristeenä ulko- ja väliseinissä sekä ala- ja yläpohjissa.

Parhaan sisäilman ja turvallisen asuinympäristön saat valitsemalla Ewonawool-eristeet. Ulkoseinissä höyrysulun sisäpuoliseksi eristeeksi koolauksien väliin, väliseinäeristeeksi ja välipohjaeristeeksi on tärkeää valita ”päästötön” eriste. Jos teet ulkoseinästä hengittävän rakenteen, voit valita Ewonawoolin villaeristeet koko talon eristeeksi.

Sertifikoitua ympäristöystävällisyyttä

Ewonawool-eristelevy on koko elinkaarensa ajan ympäristöystävällinen tuote. Se valmistetaan kierrätyskuidusta ekologisin menetelmin. Villaeristeen käyttö on ihmisille ja ympäristölle turvallista. Myös niiden hävittäminen jälkeenpäin on ongelmatonta, koska eristeet voidaan käsitellä ja ottaa uudestaan käyttöön.

Markkinoiden miellyttävin ja turvallisin asennettavuus

Ewonawoolin-eristelevy on paitsi käyttäjäystävällinen myös asentajaystävällinen villaeriste. Se ei pölyä, eikä pistele, joten asennettaessa ei tarvita suojalaseja, hengityssuojia eikä muitakaan suojavarusteita (VTT RTE776/02). Villalevyjä voi käsitellä paljain käsin, jolloin asennustyö on miellyttävää ja helppoa – myös muodoltaan ja sijainniltaan hankalia paikkoja eristettäessä. Eristelevyn työstäminen on vaivatonta ja pienemmissä asennuksissa eristeen leikkaamisen tarvitaan vain yksi työkalu: Ewonan villaveitsi.

Ewonawool-eristelevyn pölyämättömyyden edut korostuvat vanhaa korjattaessa. Asumisen aikainen eristeremontti sujuu poikkeuksellisen siististi, eikä herkimpienkään henkilöiden turvallisuus vaarannu. Valmistajan rakenneohjeet ja huolellinen asennustyö varmistavat laadukkaan lopputuloksen.

Levykoot ja pakkaukset

Ewonawool-eristettä valmistetaan 30 mm ja 50 mm paksuisina levyinä. Levyjen standardileveys on normaalin koolausvälin mukaisesti 565 mm ja korkeus 1170 mm.

Esimerkki väliseinärakenteesta

Tässä esimerkissä eristeen tiheys on ainoastaan 20 kg/m3.

Puurunkoseinä

Rakenne:

 • P1. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • P2. Kertopuuranka 66 mm
 • P3. Ewona-eriste ääneneriste 50 mm
 • P4. Ilmarako 16 mm
 • P5. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • Rw = 36 dB
Metallirankaseinä

Rakenne:

 • M1. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • M2. Metallirankaseinä 68 mm
 • M3. Ewona-eriste ääneneriste 50 mm
 • M4. Ilmarako 18 mm
 • M5. Sisäverhouslevy kipsilevy 13 mm
 • Rw = 41 dB

Rw on laboratoriossa ISO 140-3 -standardin mukaan määritetty ilmaääneneristysluku. Rakennuskohteessa väliseinän ääneneristävyyteen vaikuttavat rakenteen tiiviys ja sitä sivuavat rakenteet. Paras ääneneristävyys saavutetaan, kun äänen siirtymäreitit katkaistaan viemällä liittymät ympäröivien pintarakenteiden läpi ja tehdään rakenteista mahdollisimman tiiviitä.

Eristepaksuus mm

30

50

Levykoko mm x mm

565 x 1170

565 x 1170

Levyä / paketti

23

13

m2/paketti

15,2

8,59

Toimivat rakenteet

Oikeat rakenteet, materiaaliyhdistelmät sekä asianmukainen asennus varmistavat, että Ewonawool-eristys toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Eriste ei vaadi täysin tiiviitä rakenteita. Sen kanssa voidaan käyttää höyrynsulkumuovia.

Pyydä tarjous »

Ewona Finland OyEwonankatu 538700 Kankaanpää Ewona Finland OyAnnalankankaantie 1890830 Haukipudas

puh. 020 790 2741info@ewona.fiwww.ewona.fi